Den dětí propojil příjemné s užitečným. Žáci získali fair trade lízátka a zároveň se dozvěděli mnoho informací o principech spravedlivého obchodu, který dává pěstitelům, řemeslníkům a zaměstnancům v zemích Afriky, Asie a Jižní Ameriky možnost prožít důstojný život. Zároveň část žáků odjela do domova důchodců v Chlumci nad Cidlinou, kde potěšili seniory pěknou písničkou a drobným dárkem.

Druhý den se konal v zahradě domova mládeže piknik s názvem „Potraviny z blízka", který zakončil celoroční projekt Zdravě ve všech oblastech. Žáci, studenti i zástupci z řad široké veřejnosti se seznámili a ochutnali potraviny z místních zdrojů (ovčí a kozí sýry, mošty, paštiky, pomazánky, celozrnné pečivo, raw placky, bylinky  a mnoho dalších).

Paralelně s touto aktivitou probíhala ve vedlejším domově mládeže soutěžní hra „Riskuj", při které si žáci upevňovali znalosti a vědomosti z oblasti sexuální výchovy.

Následující týden předvedli žáci své herecké dovednosti v MŠ Lentilka v pohádce „O Karkulákovi", kterou trénovali několik týdnů.

A o týden později se uskutečnilo zábavné soutěžní odpoledne „Hurá do bazénu" za podpory Královéhradeckého kraje. A to měsíc teprve končí…

kolektiv DM