Další den od osmé hodiny ranní se v místě konání sjížděli závodníci s automobilovými modely na dálkové ovládání, aby čas do půl desáté co nejvíce využili k tréninku, což nebylo od věci, neboť trať nazvaná Klikatice patří k náročnějším.

Ale teď blíže k výsledkům v jednotlivých kategoriích…

Standard

Starším juniorům se stále nedaří prolomit nadvládu Petra Dvořáka a Martina Šedy, kteří kralují nejen ve své věkové kategorii, ale též celkovému pořadí. I tak obsadil krásné třetí místo Jakub Blecha. S celkovým nájezdem 63 kol a časem 14:17 skončil o jeden okruh za druhým Šedou se ztrátou šesti vteřin. Ondřej Blažek dojel šestý.

Kategorie mladších juniorů je Podorebských. Ze sedmi závodníků jich z Třebechovic přijelo pět a je skvělé, že diplom za první místo si odvezl Petr Sibeke. Povedlo se mu překonat Petra Švece ne o pár vteřin, ale rovnou o dvě kola!

Za třetím Bóďou Rýzem, jen se ztrátou jednoho kola, dojel Filip Senko. Pátý byl Pavel Blažek, šestý skončil Radek Šajn a sedmý Michal Senko.

Open

Ani zde nebyla situace jiná. Petr Dvořák a Martin Šeda své úspěchy slavili i v tomto případě, a to nejen v kategorii starších juniorů, ale opět i v celkovém pořadí. Za třetím Tomášem Pánkem dojel Ondřej Blažek, pátý byl Jakub Blecha.

Mezi mladšími juniory měli Třebechovičtí jediného zástupce, a sice Petra Sibekeho, který však demonstroval svoji připravenost. Se stejným počtem absolvovaných kol (62) dojeli čtyři závodníci, z toho dva v této kategorii.

První však mohl být jen jeden, přičemž Petr Švec ztratil na Sibekeho celých devět vteřin. Petru Sibekemu tak patří blahopřání ke dvěma vítězstvím v jediném dni.

Pavel Blažek, TRCA