Ty zastupovaly šest škol z Hradce a okolí a na všech byla znát touha dokázat, že právě oni jsou králi křížků a koleček. A tak bylo hned od rána jasné, že 1. listopadu se odehraje další napínavá pIšQworková bitva.

Krátká úvodní prezentace týmy seznámila s průběhem turnaje, s jeho pravidly a v neposlední řadě také představila sponzory, bez kterých by se pIšQworkové souboje nemohly odehrát. V prezentaci se tedy hráči dozvěděli, že budou rozděleni do čtyř skupin po třech týmech s výjimkou skupiny D, kde se spolu v jediném zápase utkaly pouze dva celky - Hodinoví hráči a SOAVOS squad, kteří ale díky šťastnému losu měli postup jistý.

Napínavější souboje se odehrály ve skupině A, kde pro sebe nakonec 1. místo získal tým s opravdu zapeklitým názvem Alabamašudlnudl, který sice oba své soupeře překonal, ale v obou soubojích pouze těsným poměrem 12:8. Společně s ním ještě postoupil tým Lamy z kyberny. Ve skupině B podával vítězný tým Last minute přesvědčivé výkony hned od počátku a nad týmem Banáni zvítězil nejvyšším možným poměrem 20:0. V souboji týmů Piškůtci a Last minute se objevil jediný remízový duel v zápasech ve skupinách, a tak nakonec zvítězil Last minute netradičním ziskem 17 bodů. Skupinu C ovládli zkušení matadoři Tic-Tac-Toe, tradiční účastníci pIšQworkových klání, kteří oba své soupeře porazili jasným výsledkem 18:2. Dalším postupujícím ze skupiny C se stal tým Private.

V prvním kole play off se tedy odehrály čtyři zápasy. Jako první skončil ten mezi Alabamašudlnudl a Piškůtky (14:6). Vítězové se díky tomu stali prvním týmem postupujícím do play off. Hned vzápětí byl do pavouka doplněn i jejich semifinálový soupeř, čistě dívčí tým Private, který ve svém souboji porazil SOAVOS squad. Rozhodnout, v jakém složení se odehraje druhý semifinálový souboj, bylo mnohem složitější, neboť vůbec první střetnutí tohoto dne dopadlo remízou 10:10, a to mezi týmy Lamy z kyberny a Last minute. Kapitáni tedy vybrali zástupce, kteří šli do rozstřelu. V něm se hrálo dlouho, ale nakonec získal převahu Martin Jaborník (Last minute) z domácího Biskupského gymnázia nad Kryštofem Šukem (Lamy z kyberny). Jejich soupeřem se po porážce Hodinových hráčů stali zkušení Tic-Tac-Toe.

Po odehrání semifinále se tedy do boje o první místo pustili Alabamašudlnudl, kterým jejich pekelně složitý název zjevně nosí štěstí, proti Last minute, kteří do finále prošli přes dlouhý souboj s Tic-Tac-Toe. Tento souboj byl o to napínavější, že oba týmy jsou z domácího Biskupského gymnázia. Dívky z týmu Private nakonec domácím Tic-Tac-Toe podlehly a odnesly si krásné 4. místo. První příčku a jednu z postupových pozic pro sebe získali Last minute, nicméně finálový souboj proběhl ve velice přátelském duchu, protože oba týmy už věděly, že mají jistou účast v krajském kole.

Pořadí: 1. Last minute (Biskupské gymnázium – Martin Jaborník, Nrec Gegaj, Iveta Tučková, Kristýna Tužilová, Matěj Jaborník); 2. Alabamašudlnudl (TRIVIS – SŠ veřejnoprávní – Marie Znamínková, Matyáš Skalický, Václav Jadrný, David Bartoš, Filip Kňourek); 3. TIC-TAC-TOE (Biskupské gymnázium – Jakub Jelen, Jan Ležík, Adrian Zámečník, Dominik Belza, Kateřina Marešová).

Michal Červený