Jejich stav byl však poznamenán vichřicí, která polámala vršky. Postupně tak vznikly vícekmenné vrcholy, některé stromy se naklonily a větve přesahovaly do blízkého elektrického vedení.

Zastupitelé se rozhodli tyto stromy odstranit a do budoucna upravit celé okolí tak, aby se otevřelo do obce, a aby byly vidět všechny sakrální stavby, které zde stojí.

Po dopolední práci přišlo odpolední odreagování při povzbuzování místních fotbalistů. Posléze se na hřišti sešli rodiče s dětmi v rámci 7. ročníku drakiády. Vítr drakům nepřál, a tak více umu bylo v rukou a nohou malých i velkých. Někomu se podařilo draka dostat pár metrů nad travnatou plochu hřiště a udržet jej ve vzduchu. Komise hodnotitelů tak měla složitý úkol, který bezproblémově zvládla a vyhodnotila kategorie v nejvyšším výletu, největšího draka a zvláštní kategorii - doma vyrobený drak. V této kategorii byli pouze tři účastníci a dva z draků se vešli do dlaně. Sice nelétali, ale práce s jejich výrobou určitě byla.

Po zmíněném víkendu se máme na co těšit i do budoucna. Syrovátku čeká postupná obnova celého areálu u pomníčku a sakrálních staveb a v polovině prosince se uskuteční akce, která bude určitě zajímat všechny fanoušky vesmíru. Tak si již zarezervujte datum 13. prosince, kdy se zblízka setkáme s…

František Bárta