V rámci slavnostního zahájení k závodníkům promluvili zástupci organizujících klubů Alan Tretera za hostující oddíl, Jiří Vaněk za RC Team Vysoké Mýto a Pavel Blažek za TRCA Třebechovice pod Orebem. V krátkém projevu poděkovali zúčastněným za přízeň a účast v již třetím ročníku, seznámili je s organizací závodů, které se budou do celkových výsledků počítat, a popřáli všem mnoho úspěchů.

I letos se Český pohár jede v kategoriích Standart a Expert. Závodníci se do jednotlivých závodů mohou registrovat prostřednictvím internetu. Většina toho využila již v prvním závodě, zbytek se přihlásil na místě. V kategorii Standart nakonec odstartovalo šestnáct závodníků, v kategorii Expert dvanáct závodníků.

Tým TRCA z DDM Třebechovice pod Orebem tentokrát reprezentoval jen Jakub Blecha, a to v kategorii Standart. Další tradiční závodník Petr Sibeke tou dobou totiž obhajoval zlatou medaili v závodech vozidel měřítka 1:10 v Rychnově nad Kněžnou. Závod v kategorii Hobby Junior vyhrál, čímž si zlatou medaili pojistil.

Ale zpět do Prahy. Blecha v rozjížďkách vyjížděl ze druhé pozice v první skupině, tedy mezi elitou za Petrem Dvořákem, svým největším konkurentem z Vysokého Mýta, a tuto pozici obhájil i do finálových jízd. Ty se jely doslova kolo na kolo. Jakub Blecha tlak zvládl a pozici uhájil.

Znamenalo to jak druhé místo za Petrem Dvořákem z Vysokého Mýta v juniorské kategorii, tak i v celkovém pořadí. O to byla třebechovická radost větší. Akce končila slavnostním ceremoniálem s předáním medailí a tombolou.

Aleš Blecha, TRCA