1. Co plánuje po svém znovuzvolení do funkce děkana?
2. Byla pro něj volba "jen" formalitou?
3. Jakým směrem se bude vedení fakulty ubírat?

Petr Grulich odpovídal na vaše otázky v úterý 9. února od 11 do 12.30 hodin.

Petře, jak hodně má děkan volného času? A co ve svém volnu děláte? Jaké má děkan zájmy? (Andula)
Bohužel moc volného času nemám. Ale snažím se. Jaké má děkan zájmy? Mne zajímají počítače a vše, co souvisí s létáním. A pochopitelně historie – má profese. Do roku 2010 jsem si dal také předsevzetí, že budu víc sportovat – mám rád kolečkové brusle.

Nehrozí Hradci stejná aféra jako plzeňským právům? Jak má univerzita zajištěné, aby se nic podobného nepřihodilo, nebo se snad už přihodilo?! Něco podobného už jsem zaslechl… (Antonín Pekař)
Nevím, co jste zaslechl, ale mohu Vám garantovat, že na FF UHK žádná nepoctivá studia nebyla a nejsou. Prověřili jsme si všechny bakalářské, magisterské, rigorozní, disertační i habilitační práce v našem archivu – žádná naší fakultě nechybí. Stejně tak u nás (a to platí pro celou Univerzitu Hradec Králové) není a nebyl jediný rychlostudent či lžistudent. To, co se stalo v Plzni, bylo selhání celé školy rektorem počínaje a akademickým senátem fakulty konče. Jen škola, ve které nefungovaly základní mechanismy, jako je např. vědecká rada, oborové rady, rady studijních programů, státnicové komise, nebo kolegia děkana a porady vedoucích, může dělat to, co dělala právnická fakulta v Plzni. U nás všechny tyto mechanismy fungují a tím vylučují jakýkoliv podvod. Navíc po plzeňské aféře všechny školy zpřísnily řadu procesů. (celá odpověď na webu).

Zajímalo by mě, jaký máte názor na placené vysoké školství? Jsem studentka a moc se mi ten nápad nezamlouvá. Kolik by se podle vás mělo platit? (Josefína Nováková)
Můj názor na školné je poněkud schizofrenní. Na straně jedné je jako občan odmítám. Mám za to, že stát se musí starat o vzdělávání svých odborníků a nemůže to jen tak přenechat „neviditelné ruce trhu“. Navíc sociální problém je zde celkem jasný. Ovšem jako děkan fakulty veřejné vysoké školy se na zavedení školného vysloveně těším. (celá odpověď na webu).

Od děkana se očekává, že bude elegantní, důstojný pán. Můžeme vás potkat někde v hospodě nebo v teplákách? (Venca Slamák)
Na hospodu mi nezbývá moc času, snad jen na oběd. Ale když je příležitost a čas, rád jdu s kamarády na pivo. A tepláky? Taky je mám v šatníku – předevčírem jsem v nich byl se synem bobovat na kopečku na našem sídlišti.:-) Ovšem jinak mne práce nutí do obleku.

Pane děkane, budete sledovat olympiádu? Komu budete fandit? A jakému sportu? (paní Jágrová)
Spíš to vidím na občasné shlédnutí výsledků našich sportovců. A sport? Jsem z Pardubic, takže hokejistům, ale i všem ostatním, kde má ČR zastoupení.