Analýzy ukázaly, že tolik diskutovaný parkovací systém ISP v Hradci Králové je v rámci vyhodnocovaných měst v průměru čtvrtým nejlevnějším systémem.

Průzkum rovněž potvrdil, že u nás za posledních pět let bylo vybudováno nejvíce nových parkovacích míst – celkem 1057, z nichž téměř o polovinu se postaral soukromý provozovatel.

V Hradci vzniklo nejvíce nových záchytných parkovišť a parkovacích domů. Z výsledků průzkumu je rovněž zřejmé, že Hradec jako jediné město vydává přenosné parkovací karty a chce za ně podprůměrné ceny. Pro vedení města znamenají výsledky tohoto průzkumu určité zadostiučinění. Je to pohled zvenčí, pohled nezaujatý a racionální.

V Hradci se bohužel, kvůli naší neschopnosti komunikovat, ze standardního řešení dopravy v klidu s nadčasovým významem stal bohapustý a primitivní politický problém s fatálními dopady. Snad tento výzkum oprostí Hradečany od špatné nálady a už společně budeme pracovat na vyladění a zjednodušení celého systému tak, aby nám všem byl příjemný a užitečný.