Počet se blížil třicítce závodníků přihlášených do kategorií Standard, Open a nově i Papas, což je kategorie pro tatínky mladých závodníků, kteří se rozhodli změřit své síly ve speciální kategorii. Nejde ani tolik o emoce a radost z vítězství, ačkoli i to k závodu patří, ale o test techniky, kterou tak pečlivě svým ratolestem šlechtí. Výsledky v porovnání s hlavním startovním polem opravdu spadají pod její průměr.

Členové TRCA během úvodního závodu GP Mini-Z Cupu.Poté, co již byli všichni zaregistrovaní,  měli i projetou trať v rámci času určeného pro trénink. Po dvou rozjížďkách každé skupiny následovalo rozdělení závodníků do skupin pro finálové jízdy, které byly v každé skupině tři, přičemž se odepisovala ta nejméně bodovaná.

Z členů kroužku RC Auta působícího při Domě dětí a mládeže Třebechovice pod Orebem (TRCA) se nejlépe dařilo Jakubu Blechovi, který, ačkoliv se po úvodních rozjížďkách propadl do skupiny B, jako první najel celkem šestatřicet kol ve finálové rozjížďce. Jeho soupeři se však v dalších kolech zlepšili, a tak jeho výkon nakonec stačil v kategorii na druhé místo.

Bratři Senkovi jedou svou první sezonu. Skvěle si vedl Filip, který se probojoval na čtvrtou příčku v kategorii starších juniorů, jeho bratr skončil pátý mezi mladšími juniory. První příčku v této kategorii obsadil Petr Sibeke po souboji s dalším nováčkem Jakubem Novákem z RCK Prachatice.

Open je kategorie, která má pro svou divokost zúžený počet závodníků. Udržet na trati přemotorovaný speciál, to už vyžaduje mít spoustu zkušeností. Proto mezi mladšími juniory není příliš oblíbená.

Aleš Blecha, TRCA