V rámci projektu Smysluplně na volný čas na DM navštívili žáci Digitální planetárium v Hradci Králové, Obří akvárium a vystoupali na Bílou věž. Seznámili se s několika novými druhy sportování a posilování, například bossu, jumping, TRX, zdolali i horolezeckou stěnu. Stihli připravit keramické dílny pro klienty chráněného bydlení domova důchodců v Chlumci nad Cidlinou a pro klientky Mamma Help.

Druhý projekt, Aktivitami proti nudě, přesunul žáky do pravěké vesničky ve Všestarech a vyhoupl zájemce do lan v lanovém centru. Žáci se učili pracovat s dětmi ze speciální ZŠ při zábavném odpoledni plném her a maraton aktivit zakončili Mikulášskými a vánočními besídkami v MŠ Lentilka, Danetě, domově důchodců v Chlumci nad Cidlinou a fakultní nemocnici na dětském oddělení.

A to ještě není konec. Úspěšné bylo i zapojení do projektu „Větrníkový den" na podporu dětí s cystickou fibrózou. Místo papírových větrníků žáci upekli rohové svatební koláčky, na kterých si návštěvníci DM pochutnali. Se spřátelenými domovy mládeže proběhlo i několik turnajů ve volejbale, kulečníku, stolním fotbálku a stolním tenise.

Mnoho zajímavých aktivit na žáky ještě teprve čeká, ale až v novém roce.

Hana Kujalová