Ani za normálních okolností toto množství silniční síť ve městě nezvládá, letos se ještě situace zhoršila kvůli rekonstrukci ulice Teplého, která je jedinou přímou spojnicí centra města a  závodiště.

Dopravní omezení

Kromě již zmíněné uzavírky Teplého ulice se v neděli od šesti do devatenácti hodin zavírá také silnice I/37 v úseku nadjezd Paramo – Doubravice. „Úsek silnice bude sloužit jako hlavní parkovací plocha pro návštěvníky dostihu. Pohyb na ní bude jednosměrný s vjezdem od nadjezdu Paramo a výjezdem pouze na Doubravice. Upozorňujeme také řidiče, kteří parkoviště hodlají využít, že nejpozději v devatenáct hodin se silnice opět otevírá běžnému provozu. Vozidla, která na místě zůstanou i po termínu, budou odtažena," upozorňuje mluvčí pardubické policie Jozef Bocán.

Druhou velkou parkovací plochou pro veřejnost bude plocha pardubického letiště, odkud bude jezdit kyvadlová doprava.

Dodatečné značky

V terénu bude po celý den zvýšené množství policejních hlídek. „Dopravní policisté budou na důležitých křižovatkách zajišťovat v mezích možností plynulost dopravy. Kolem silnic bude i doplněno dopravní značení, směrující návštěvníky na připravené parkovací plochy," dodává Jozef Bocán.

Ucpané město

Zvýšený nápor na silnice lze očekávat po celý den. Zatímco dopolední nájezd řidičů bývá provázen jen mírnými komplikacemi, odjezd po skončení dostihu pravděpodobně na pár hodin Pardubice ucpe. Hlavní dostih začíná přibližně o půl  páté odpoledne, a mezi sedmnáctou až devatenáctou hodinou tak Pardubice čeká dopravní peklo. Kolony lze očekávat hlavně na ulici Jana Palacha, kudy budou muset jet řidiči na Hradec Králové. Fronty lze také v podvečer očekávat u rosického mostu.

Dvojice uzavírek komplikuje i tranzitní dopravu Hradec Králové – Chrudim. Policie doporučuje řidičům využít trasy od nádraží, přes centrum, na ulici Karla IV. podjezdem v ulici Anenská směrem na krematorium a do Dražkovic a obráceně. Měla by to být ta nejméně vytížená cesta. V extrémním případě se dá vyhnout Pardubicím úplně a to přes Lázně Bohdaneč, Valy a Heřmanův Městec.

Využijte autobusy

Dopravní podnik města Pardubic zajistí kyvadlovou dopravu ze směru Polabiny – Sluneční, Dubina – Sever a Hlavní nádraží. Kompletní jízdní řády jsou zveřejněny na webových stránkách dopravního podniku www.dpmp.cz.

Detailní návody, kudy a jak na závodiště přijet a odjet, kde najdete parkovací plochy, najdete na našich stránkách: www.
pardubicky.denik.cz/123doprava.