Na místě zasahují jednotky dobrovolných hasičů z Týniště nad Orlicí a Albrechtic nad Orlicí, ale také profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou. První výjezd byl v této souvislosti zaznamenán těsně před 14. hodinou. Hasiči odčerpávali vodu ze zatopených sklepů v týnišťských ulicích Okružní, Vrchlického, Družstevní, Československé armády a v ulici Poštovní v Albrechticích. Hasiči jsou stále vyjeti a zasahují na dalších a dalších místech.

Vodu ve sklepech a ulicích řeší také místní dobrovolní hasiči ve Voděradech a dobrovolní hasiči z Lična v Radostovicích. Dobrovolní hasiči z Voděrad přejeli k odčerpání vody z autodílny v Uhřínovicích.

Zásahy i jinde v kraji

Místní jednotka dobrovolných hasičů zasahovala kolem 16. hodiny (ohlášeno 15.33 hod.) v ulici Orebitská v Třebechovicích pod Orebem, kde došlo k uvolnění plechů ze střechy domu. Jednotka ustavila na místě výškovou techniku a plechy zabezpečila proti pádu.

Náchodští profesionální hasiči spolu s červenokosteleckými dobrovolnými hasiči byli v 15.39 hod. přivoláni do ulice Husova v Červeném Kostelci k rozštípnutému stromu. Nalomená část hrozila pádem na vedle stojící rodinný dům. Jednotky strom rozřezaly a odstranily.

Dobrovolní hasiči z nového Bydžova a Lužce nad Cidlinou byli v 16.01 hod. přivoláni ke spadlému stromu, který blokoval vozovku ve Skochovicích. Jednotky strom rozřezaly a odstranily.   (kut)