Slunečné dny na hřebenech nejvyšších českých hor jsou teď už pryč, v pátek tu bylo spíše pošmourno a vyjasňovat se začalo až odpoledne. Jinak ale běžkařské stopy i areály pro sjezdové lyžování slibují jak v Krkonoších, tak i v Orlických horách velmi dobré podmínky. Na sjezdovkách leží od 20 do 120 centimetrů sněhu, upraveny jsou i desítky kilometrů tras pro běžkaře. „V provozu máme veškeré služby, spojení rolbami z Černé hory do Pece, večerní lyžování, sáňkařskou dráhu z Černé hory, každý den upravujeme kolem 50 až 80 kilometrů běžeckých tratí," řekl  šéf SkiResortu Černá hora – Pec Petr Hynek.

Aktuální návštěvnost je díky nizozemským a pražským prázdninám vysoká, denně ve skiResortu lyžuje 8000 až 9000 lidí. Od března by mělo být na svazích volněji, protože školáci z ciziny už budou mít prázdniny za sebou.

Kvalitní podmínky k lyžování nabízejí i Orlické hory nebo menší střediska v podhůří obou pohoří či na Vysočině. V Říčkách v Orlických horách je na sjezdovkách kolem jednoho metru sněhu. Pouze sjezdovka v Přívratu na Orlickoústecku kvůli nedostatku sněhu přerušila provoz.

Turisté by měli být v Krkonoších obezřetní v lavinových lokalitách, nebezpečí pádu lavin tu však spadlo z dřívější třetího na mírnější druhý lavinový stupeň. Na hřebenech tu leží necelý metr sněhu, v příštích dnech by ale měl připadnout nový.