Navedla ho k němu ale mylná informace úřednice z CzechPointu na chrudimské radnici, podle níž je překvapivě už bez deseti bodů z dvanácti. Než aby riskoval, že lehce přijde o poslední dva body a tedy o řidičák, přihlásil se na jihlavský polygon, aby si mohl ze záznamů odečíst tři trestné body. Když po absolvování kurzu přišel na chrudimský odbor dopravy s potvrzeným certifikátem, zjistil, že informace o 10 trestných bodech byla mylná.

„Je to k zlosti. Vyhodil jsem čtyři tisíce za naprosto zbytečné školení, kde mě ke všemu ani nic nenaučili a které bylo naprosto o ničem," lamentuje Dvořák.

Naběhl si přitom svým způsobem sám. Na CzechPointu se stavil kvůli vyřízení úplně jiných záležitostí. O výpis z bodového rejstříku si tam řekl jen nádavkem, když už sem vážil cestu. „Koukal jsem na to jako zjara, kde jsem těch deset trestných bodů nasbíral. Ale ta úřednice, jejíž jméno jsem si však nezapamatoval a tudíž jsem si pak ani neměl na koho stěžovat, mi to ukazovala černé na bílém."

Poučení pro něj pro příště je jasné: Kdo se moc ptá, moc se dozví. Lepší se nestarat a jezdit. Do té doby žil v domnění, že je pouze bez dvou bodů, když ho policisté dva měsíce před tím chytili za rychlou jízdu. Měl pravdu. Takže na odboru dopravy mu ani nemohli odečíst všechny tři získané body za jihlavské školení.

„Tříbodové" cvičení na jihlavském polygonu přitom tvrdě zkritizoval. „Vyhozené peníze. Nejdřív trapná několikahodinová přednáška o ničem, poté rádobykondiční jízdy na polygonu, které mi také nic nového nepřinesly," vzpomíná Dvořák.

Akreditovaná střediska bezpečné jízdy jsou v Česku čtyři, jihlavské je nejblíž. Účastnit se ho mohou všichni, kdo nemají více než 10 trestných bodů a žádné další trestné body na cestě a zároveň nebyli trestáni za žádný šesti a vícebodový přestupek.