Bývalý kravín v Českém Meziříčí se do letošního října kompletně promění. Místo cihel ze zbořených zdí, které jsou v současnosti jedinou památkou po bývalém zemědělském stavení, vyroste za několik měsíců kompletně nový areál. Firma nabídne několik desítek pracovních míst a chce hledat zaměstnance především mezi místními.

„Určitě plánujeme nová pracovní místa, zatím sice konkrétní číslo nemáme, ale nabírat budeme určitě," uvedl jednatel společnosti Medilab Amir Zaketovič s tím, že po nových pracovních silách se bude firma poohlížet v průběhu roku po plánované dostavbě.

Výstavbě v současné době nic nebrání. Ani případné zamítnutí žádosti o dotaci, o kterou společnost žádá, by se budoucnosti nově plánovaného areálu dotknout nemělo. A tak je podle zástupce firmy říjnový termín dokončení výstavby více než pravděpodobný. Nový areál by se měl skládat z výrobní části či skladovací a administrativní budovy.

„Měl by se zde skladovat zdravotnický materiál a také plánujeme výrobu speciálního zařízení na testování genetických informací u plodu budoucí maminky," dodal konkrétnější informace o plánovaných aktivitách Zaketovič.

Přednost pro místní

Poohlížet se bude v první řadě společnost po zaměstnancích v bezprostředním okolí. A záměrem je cílit především na nové síly z řad žen či čerstvých absolventů.