Oficiální hymna šampionátu je totiž základem pro dlouhodobou soutěž, která ve čtvrtek odstartovala. Její jméno zní jednoduše - Dance Contest. A vlastně to jednoduché i je. Stačí totiž nahrát krátké video na Instagram s hashtagem #EuroBasketWomen2017, které ukazuje originální tanec na oficiální hymnu. Ve hře je VIP víkend při finálových bojích ME v pražské O2 areně.

Pojďme ale postupně. Celá píseň i klip vypráví o tom, jaké to je být začínající basketbalistkou, která sní o tom, že jednou bude moct hrát před plnou fanoušků. Díky tvrdé dřině se jí tento sen splní a přichází její „Time to shine", tedy „čas zazářit".

Kdo už rozhodně zazářil, je Sára Krumpholcová. Brněnská basketbalistka má dvě medaile z loňských šampionátů v basketbalu 3x3 a může se pyšnit titulem mistryně světa, ale také si střihla svou první roli. Můžete jí tak vidět v oficiálním klipu v jedné z hlavních rolí po boku Olgy Lounové.

„Natáčení mě moc bavilo. Užila jsem si celý den. Olga Lounová je moc milá a sympatická, takže jsem moc ráda, že jsem se s ní mohla potkat osobně," vzpomíná na podzimní natáčení hvězda světového trojkového basketbalu.

I když na hřišti toho ve svých 18 letech už zažila mnoho, před kamerou přiznala trému: „Před natáčením jsem se trochu bála, že to budu kazit, ale snažila jsem se vše udělat, jak nejlíp jsem mohla. Doufám, že se výsledek bude všem líbit."

Sama však ještě konečný výsledek neviděla. Měla možnost se podívat jen na pár segmentů z oficiálního klipu, a tak je nedočkavá, až si vše pustí: „Moc se na to těším! To, co jsem zatím viděla, mi přišlo super, takže finálního výsledku už se nemůžu dočkat."

Zdroj: Youtube

Vraťme se zpátky k taneční soutěži. Právě v oficiálním videoklipu lze hledat inspiraci pro jinak zcela originální tanec. Videa nahraná na Instagram se budou zobrazovat na oficiální stránce soutěže na webu ME, kde budou také sbírat hlasy. Soutěž je rozdělena do čtyř období Vítěz daného období získá vstupenky na finálový víkend v Praze pro 2 osoby a ubytování ve 4* hotelu v Praze na finálový víkend pro 2 osoby na 2 noci (24. - 26. června). Druhé a třetí nejlepší video každého období získá balíček merchandisingových produktů pro 2 osoby.

Sáru Krumpholcovou nezajímá pouze oficiální klip, ale také to, jaké taneční příspěvky vymyslí soutěžící. „Ten koncept Dance Contestu mi přijde jako bezva nápad. Kdybych nebyla na tanec takový kopyto, tak bych se taky určitě zapojila," směje se. Že se ale zbytečně podceňuje, můžete vidět ve právě v oficiálním viedoklipu.

Kompletní pravidla soutěže najdete na oficiální stránce v tomto odkazu.