S letní cestovatelskou soutěží Cyklopecky Pardubického kraje ale můžete vyhrát i pobyt pro dva na Dolní Moravě, fotoaparát nebo koloběžku.

Nenáročná dvacetikilometrová cyklotrasa vede z Chrudimi po komunikacích III. třídy s minimálním provozem, lesních a polních cestách. Severní úbočí Železných hor nabízí nádherné výhledy do kraje – při dobré viditelnosti až na Orlické hory a Krkonoše. Cestou si můžete prohlédnout zříceninu hradu Rabštejn nebo známou židovskou synagogu v Heřmanově Městci. Cílem je Autokempink Konopáč, dříve nazývaný Eliščiny lázně. Právě tady můžete kromě svlažení těla ulovit razítko do soutěžní Vandrovní knížky.

Vandrovní knížka je k vyzvednutí v kterémkoliv informačním centru v kraji a najdete v ní podrobně popsaných všech 17 nejzajímavějších cyklotras Pardubického kraje. Když vyzkoušíte alespoň tři z nich a získáte razítka do Vandrovní knížky, budete zařazeni do slosování o 20 cen. Stačí poslat fotografii ulovených razítek.

Soutěž trvá do 19. října 2015. Pořádají ji Pardubický kraj a Destinační společnost Východní Čechy, hlavním partnerem je společnost CYKLO WORLD, a. s. Podrobnosti včetně Vandrovní knížky ke stažení najdete na internetových stránkách www.vychodnicechy.info/cyklopecky.