„Žádná oficiální jednání se zatím nekonala. Viděli jsme se s panem náměstkem hejtmana pro oblast zdravotnictví (Alešem) Cabicarem a domluvili jsme se, že na to nebudeme spěchat,“ řekl Deníku Jiří Mašek.

Dodal, že tento týden se má s náměstkem Cabicarem setkat kvůli nákupu defibrilátorů pro horská střediska, a nevyloučil, že s ním o možnosti svého setrvání ve funkci šéfa záchranky pohovoří.

„Ve sněmovně jsou i jiní lékaři a zvládají to,“ podotkl, ale připustil, že při konečném rozhodování bude záležet i na tom, zda se stane řadovým poslancem, nebo zda dostane funkci ve sněmovním výboru.

Už po skončení voleb do sněmovny Jiří Mašek uvedl, že na poslanecký mandát rezignovat nehodlá, ale že by krajskou záchranku rád vedl i nadále.

„Máme rozjetou řadu projektů, do mnohých z nich jsem zapojen a chtěl bych v nich pokračovat,“ řekl.

Náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09) se netají tím, že podle něj je vykonávání dvou tak náročných funkcí neslučitelné. Na druhou stranu však oceňuje odbornost a přínos šéfa záchranky.

„Hledáme řešení, které by zohlednilo, že jde o špičkového odborníka a že krajská záchranka pod jeho vedením dosahuje výborných výsledků,“ řekl Deníku náměstek Cabicar.

Jiří Mašek už loni uspěl ve volbách do krajského zastupitelstva, kam však kvůli zákonu o neslučitelnosti funkcí nastoupit nemohl. Do letošních sněmovních voleb šel ze šestého místa kandidátky ANO, do poslanecké sněmovny ho poslalo celkem 4803 preferenčních hlasů.