„Chystáme běžná bezpečnostní opatření a nasadíme potřebný počet policistů tak, abychom byli schopni zabezpečit pořádek, protože se očekává plný stadion fanoušků. Rizika i přípravy jsou na stejné úrovni jako při derby v Pardubicích," uvedla Iva Kormošová, tisková mluvčí královéhradecké policie. Z Pardubic vlakem s fanoušky vyrazí minimálně dvě družstva pořádkových policistů.

V ulicích připraveni 
strážnici i kamery

Fanoušci obou táborů budou sledováni také po území krajské metropole. „Hlídky posílíme a jako vždy budeme spolupracovat se státní policií. Po městě pak budou strážníci monitorovat dění i s pomocí kamerového systému. Hlídky budou také ve vestibulu stadionů a v případě problému dorazí z města posily," prozradila Eva Čížková, mluvčí hradeckých strážníků.

Samotný stadion bude praskat ve švech, vstupenky jsou totiž od neděle vyprodané. Oficiální kapacita je 7700 diváků. V pardubickém kotli by podle tiskového mluvčí hostů Jana Hrabala mělo fandit pět set fanoušků. Podle vyjádření policistů by se však mohly na zápas dostat až dva tisíce příznivců Pardubic.

„Pardubičtí fanoušci budou mít oddělený vstup na stadion od hradeckých a samozřejmě bude důkladně hlídaný i jejich sektor uvnitř haly. Na zápase bude dvojnásobný počet pořadatelů než obvykle. Navíc bude na bezpečnost na stadionu dohlížet kamerový systém, který bude monitorovat sektory," nastínil Robert Horyna, organizační ředitel hokejového klubu Mountfield HK. Dodal, že podrobnější informací zveřejní klub během čtvrtečního dne.

U sousedů hradečtí fanoušci neobstáli

Jak dopadne souboj na hřišti 
i v hledišti se uvidí v pátek od osmnácti hodin. Nicméně předešlý zápas v Pardubicích byl plný emocí, protože mimo jiné přijeli také zakuklení hradečtí fotbaloví fanoušci a další neukáznění diváci.

„Z fanoušků je zatím Hradec to nejhorší, co tu za poslední léta bylo. Hodně temperamentní bylo například i Brno, ale ani brněnští fanoušci se nechtěli tak okatě porvat," okomentoval tehdy situaci šéf pořadatelů Jiří Voltner.