Ta se svůj problém jak zhubnout rozhodla začít řešit na konci srpna loňského roku. Samotné se jí to nedařilo, a tak se odhodlala a navštívila odborníka.

Dieta bez hladu

Vybrala si deníkovskou ambulanci, kde se o naše hubnoucí čtenáře stará MUDr. Leoš Středa. Jezdí do České Třebové, tam nám ordinaci zdarma zapůjčuje Poliklinika Dopravního zdravotnictví. Ordinace je bezplatná pro všechny naše čtenáře, kteří potřebují zhubnout. Pan doktor není na pacienty přísný, jeho dieta určitě nezpůsobí pocit hladu, protože se mnoho potravin může jíst bez omezení. Zato jsou zase jiné potraviny úplně zakázány.

Paní Irena dříve držela pár diet a jednou také zkoušela nejíst přílohy. Ty klasické se nedoporučují ani během diety StředaForm, a tak to pro ni nebylo nic těžkého. Naučila se přílohy nahrazovat vhodnou zeleninou. Namísto klasické mouky se dá použít třeba lněná vláknina, žitná vláknina či mandlová mouka. Pečivo zkoušela nahradit chlebem z lněné vlákniny, ale ten jí zpočátku vůbec nechutnal. Až při kontrole zjistila, že ho dělala špatně, když zapomněla přidat prášek do pečiva. Napříště už se jí sice chleba povedl tak, jak měl, ale s chutí si u paní Ireny moc nepřilepšil a stejně si ho neoblíbila.  Len má zvláštní chuť, ale na druhou stranu působí na organismus řadou příznivých účinků, které lze bez nadsázky označit jako blahodárné.

Čtrnáct kilo je pryč

Paní Vošvrdová neměla ze začátku s dietou žádné problémy. Snídala jogurt, svačila hermelín, k obědu si dala vývar a k večeři třeba párky. Ani rautům se nemusela vyhýbat, na těch si pochutnávala na sýrových talířích, roládách a vše zapíjela vodou a suchým vínem. Člověk by ani neřekl, že držela nějakou dietu. Na jaře nastaly komplikace, když  prodělala nemoc a musela užívat antibiotika. Hubnutí se asi na měsíc zastavilo. Po vyléčení ale opět najela na dietní režim a kila šla zase dolů.

Původním předsevzetím bylo shodit 7 kilogramů. Nakonec se paní Ireně povedlo zhubnout dvakrát tolik, tedy 14 kg. Fixační fázi se rozhodla nahradit dělenou stravou. Ta je pro fixaci váhy ideální, protože samovolně snižuje porce. Dále se paní Irena snaží vynechávat moučná jídla, sladké buchty a zákusky. Také se začala více pohybovat. Každé ráno cvičí, aby nastartovala spalování tuků, a chodí často na procházky se psem.

Už půl roku paní Vošvrdová nedrží dietu a je pouze na dělené stravě. Svou váhu si drží a nesmírně jí to sluší.

Chcete také hubnout?

Naše ordinace je bohužel stále přeplněná, ale můžete posílat své dotazy na odpovedi.kaloricketabulky.cz.