„Původní více než třicet let staré hřiště neplnilo svou funkci, a proto byl po dohodě s představiteli osadního výboru této části Náchoda čas na změnu. Podle prvních ohlasů se to rozhodně povedlo,“ potěšilo starostu města Jana Birke. Hřiště mezi panelovými domy využívají také rodiče a prarodiče, aby byli ve společnosti dětí a občas i vypomohou s jejich hlídáním.

Náklaďák na boku. Pomáhali hasiči

Bílsko - Profesionální hasiči z Hořic vyjeli v pátek v ranních hodinách do Bílska k ohlášené nehodě nákladního automobilu, se kterým jeho řidič vyjel mimo komunikaci. Vozidlo se převrátilo na bok a následně skončilo mimo silnici. Ve chvíli, kdy hasiči dorazili na místo, byl řidič již v péči přivolané zdravotnické záchranné služby. Profesionální jednotka provedla na automobilu protipožární opatření. K žádnému úniku provozních kapalin na místě nehody nedošlo. Vyproštění a odtažení převráceného vozidla z příkopu si zajistil řidič.

Po zloději zůstala v bytech spoušť

Turnov - Do dvou bytů panelového domu v Granátové ulici se vloupal zloděj. V jednom z nich vtrhl do ložnice, kde vyházel ze skříní veškeré oblečení na podlahu a na zemi skončil i obsah zásuvek. Vše pak zanechal na místě, protože nenašel to, co hledal. Násilím se dostal rovněž do druhého bytu v témže patře, odkud odcizil zlaté a stříbrné šperky za nejméně 40 tisíc korun. Jejich přesnou hodnotu majitelka však teprve vyčíslí. I zde po lapkovi zůstala hotová spoušť poté, co prohledal skříně a šuplíky. Policie po něm pátrá.