Kandidáty na titul navrhuje veřejnost, která také rozhoduje o vítězi. Hlasovat je možné přes internet, poštou nebo sms zprávou, a to až do 10. října. Smyslem soutěže je zlepšit prostředí železničních nádraží, stanic a zastávek a podpořit úsilí lidí, kteří se o ně starají.

Nemocnice dostala 70 tisíc korun

Trutnov - V rámci rozdělování dotací mysleli zastupitelé Trutnova i na oblastní nemocnici. Ve středečním vydání jsme uvedli, že trutnovský špitál dostane peníze na zajištění pohotovostní služby a také na úhradu nákladů spojených s převozem opilých pacientů na záchytnou stanici. Přestože tak to bylo koncipováno v návrhu pro jednání zastupitelstva, ten byl nakonec pozměněn a výsledkem je schválení sedmdesáti tisíc korun na záchytku. Tato částka službu pokryje. Čtenářům se omlouváme za středeční desinformaci.

Ohřejí se senioři i děti ve škole

Jičín - Město Jičín vybralo dodavatele dvou investičních akcí. Jde o zateplení domu s pečovatelskou službou v Sokolovské ulici a budovy ZŠ Soudná v lipové aleji. S investicemi městu pomohou dotace Evropské unie, Jičín je čerpá prostřednictvím Operačního programu životní prostředí. Celkové náklady na zateplení domu s pečovatelskou službou jsou dvanáct a půl milionu bez DPH. Na snížení energetické náročnosti školních budov jsou náklady vypočteny na 15, 2 milionu bez DPH. Obě zakázky mají jednoho dodavatele.

Životy závisí na pevnosti lana

Černý Důl - Pod vedením rakouského zaplétače Erwina Gurschlera byly dokončeny práce na spojení ocelového lana na nové čtyřsedačkové lanovce Family Express v krkonošském Černém Dole.