Pod taktovkou Jolany Voldánové budou problematiku evropských dotací rozebírat mimo jiné náměstkyně ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová a šéfové Regionální rady Severovýchod.

Fotograf zachytil krásu Himaláje

Hradec Králové - Nepál očima Radima Štrobla si mohou zájemci prohlédnout až do ledna ve výstavních  prostorách 1. poschodí budovy Lékařské fakulty v Šimkově ulici v Hradci Králové. Expozice s názvem Od Tsum Valley k Manaslu mapuje cestu asijskou zemí.

Kraj hledá projektanta opravy jičínské nemocnice

Královéhradecko - Královéhradecký kraj vypsal tendr na dodavatele projektové dokumentace k investici asi za 300 milionů korun v Oblastní nemocnici Jičín. Projekt spočívá v rekonstrukci a dostavbě objektu bývalé interny pro potřeby laboratoří, onkologie a oddělení hemodialýzy. Na stavbu chce kraj získat dotaci z fondů EU. Podle mluvčí kraje Martiny Götzové by stavba mohla začít v roce 2016.

„Královéhradecký kraj na zpracování těchto dokumentací počítá se 17,5 miliony korun," sdělila mluvčí. Předmětem zakázky je také výkon autorského dozoru do doby vydání kolaudačního souhlasu.

Objekt bývalé interny je nyní prázdný a po přestavbě z něj zůstane zachovaný jižní trakt. „Nová přístavba je projektována jako monolitický železobetonový skelet a měla by na současný objekt navazovat do výšky třetího patra," uvedl radní pro investice Josef Dvořák (ČSSD). Bude nutné také upravit inženýrské sítě a komunikace, potřebná je také  demolice objektů čistírny odpadních vod a skladu nebezpečného odpadu. V plánu je i výstavba nadzemních spojovacích chodeb nového pavilonu a dalších budov.

Kraj chce  do roku 2020 dát do rekonstrukcí a modernizace svých nemocnic téměř dvě miliardy korun.