I když se požár podařilo jednotkám ihned lokalizovat a během dalších dvaceti minut zcela uhasit, škoda na zařízení je 3,5 milionu. Podařilo se však uchránit traktor v přibližné hodnotě 6 milionů a slámu za 50 tisíc. Profesionální hasiči z Jičína vyjížděli do Veliše ke kombajnu, z něhož se kouřilo. Motorová část zahořela od slámy, která na ní byla. Záchranáři stroj zkontrolovali, ke škodám nedošlo.

Zloděje dopadl ve svém volnu

Náchodsko - Na čtyřicetiletého muže, který kradl a porušoval domovní svobodu, si posvítili novoměstští policisté. Jeden z nich ho dokonce ve svém osobním volnu dopadl a přivolal kolegy. Policisté muže viní z toho, že vnikl ve dvou případech na cizí pozemky v Novém Městě nad Metují, odkud měl ze zahradního domku odcizit motorovou pilu, příklepovou vrtačku, cestovní kufr a několik dalších věcí. O pár dní později se vrátil do kůlny pro elektrickou ruční pilu a zahradnické aku nůžky. To vše za zhruba 15 tisíc korun, za což mu hrozí až tři roky v chládku.

Jizerou v Turnově teče málo vody

Turnov - Do poloviny srpna bude Jizera v centru Turnova jen s minimální hladinou kvůli protipovodňovým úpravám. Oznámila to místní radnice. Kolem loděnice v centru města v těchto dnech teče jen hygienické minimum vody, aby nepomřely ryby. „O rekonstrukci koryta pod mostem město usilovalo od roku 2007. Konečně odpadnou problémy se zaplavováním Trávnice při každé menší povodni,“ uvedl turovský starosta Tomáš Hocke. Více si o problematice můžete přečíst na webu www.krkonossky.denik.cz.