Zájemci si s nadšením prohlíželi historické vozy, které by jinde ve skutečnosti spatřit jen tak nemohli. Například značek Chevrolet, Cadilac, Buic, Dodge, Jeep Crysler, Mustang, ale i Mac, nebo starého nablýskaného Forda z roku 1926.

Fronty se štosovaly například také u speciální závodní Chevrolet Corvette Z06 z roku 2008 týmu Luka Motosport, který s ní už má za sebou účast na různých světových závodních okruzích, například v Monze.

Akci již podruhé pořádala skupina Vrchlabáků v čele s Milanem Metelkou. „Loni jsme viděli, jak velký zájem o tento sraz je, takže jsme neváhali ho zopakovat. Povzbudilo nás mohutné sdílení pořádané akce na Facebooku, proto padlo i rozhodnutí, že spanilou jízdu regionem pojedeme jako benefici pro naši kamarádku, tříletou Lucinku, která už pátý měsíc bojuje v motolské nemocnici s leukémií,“ připomněl další rozměr hojně navštíveného srazu Milan Metelka. Lidé mohli přispívat nejen přímo na účet nemocné dívenky číslo 115-4868780257/0100, ale také si přímo ve Vrchlabí například zakoupit trička, která pro tento účel pořadatelé nechali vyrobit.

Velkou pozornost upoutával na akci i stánek, ve kterém se prezentovala slavná Route 66 s její symbolikou. Její českou variantu přiblížil David Horák prostřednictvím své knihy. „Česká silnice s číslem 66 začíná na „téčku“ u obce Milín a končí na „kruháku“ v Příbrami. Měří pouze 7,898 km, což je 4,908 amerických mil. I na takto krátkém úseku se odehrávala životní dramata, utvářely se dějiny i naplňovaly osudy, obdobně jako v Americe,“ popisuje ve své knize Česká Route 66 s podtitulem Nejkratší silnice s číslem 66 na světě autor David Horák. Krkonoše se zkrátka staly v sobotu na den Amerikou.A všechny to bavilo.