I když se v úterý museli kvůli vrtochům počasí přesunout z letního amfiteátru do prostor galerie, opět vytvořili parádní atmosféru. Energický festival Africa Live, který od soboty probíhá v Zoo Dvůr Králové, veřejnost táhne. Originální africké tance, jedinečná hudba, ale i umění nebo jídlo. To všechno je součástí aktuální nabídky zahrady, která se na Afriku specializuje.

Hlavní hvězdou královédvorského festivalu je hudební a taneční skupina Iyasa ze Zimbabwe. Osmičlenné uskupení z afrického kontinentu má v Evropě ohromné renomé, každoročně se sem vrací. Kromě České republiky k jejím zastávkám patří i další státy jako Rakousko, Německo nebo Francie.

Iyasa ke dvorskému festivalu patří už neodmyslitelně. Vystupuje tu i třikrát denně. Návštěvníkům tanečnice a bubeníci předávají vlnu pozitivní energie, publikum často roztleskají.

Festivalový rej ve Dvoře Králové potrvá až do 30. července. Diváci se i v příštích dnech mohou těšit také na šestici muzikantů Black Messengers Afro Band nebo zpěvačku Nomu. Další tanečníky, zpěváky a bubeníky zoo přivezla přímo ze států západní Afriky. Kromě toho program nabízí i promítání filmů, přednášky nebo módní přehlídky.