„První z nich ležel před azylovým domem a nebyl na něj příjemný pohled. Byl znečištěn vlastními výkaly a neudržel se na nohou. Orientační dechová zkouška mu prokázala 2,43 promile. Na záchytku musel být převezen sanitou městské policie. Druhý ležel za panelovým domem na Slezském Předměstí. Po probuzení nebyl schopen vysvětlit, co zde dělá a měl problém udržet se na nohou. Orientační dechová zkouška mu prokázala 3,09 promile alkoholu. Poslední z mužů se opil v azylovém domě, kam propašoval alkohol. Byl v takovém stavu, že se neovládal svoje chování a povaloval se na zemi. Orientační dechová zkouška mu prokázala 2,00 promile alkoholu. Všichni tři byli umístěni na záchytce," potvrdila Eva Kněžourová, mluvčí hradeckých strážníků.

Strhla se přestřelka pepřovým plynem

Hradec Králové - Do konfliktu s jedním ubytovaným se dostal správce ubytovny. Při hádce mu vstříkl do obličeje pepřový sprej. Na pomoc zavolal městskou policii.

„Strážníkům správce na místě vysvětlil, že ho kolem druhé hodiny ranní požádala o pomoc mladá žena, která měla konflikt se svým přítelem. Ten jí napadl a celý pokoj vystříkal pepřovým sprejem. Během jejich hovoru dotyčný mladík přiběhl do vrátnice. Správce mu sdělil, aby si zabalil své věci a opustil ubytovnu. Mladík odešel, aby se po chvíli vrátil a postříkal ho sprejem. V obraně sám také použil slzotvorný prostředek," uvedla Eva Kněžourová, mluvčí královéhradeckých strážníků.

Čtyřiadvacetiletý mladík nakonec vykopl dveře u pokoje a oknem utekl. O události byla informována Policie ČR, která si jí převzala k řešení.

Léčebna ženu nebavila, odešla a opila se

Hradec Králové - S žádostí o pomoc se na městskou policii obrátila žena, která měla problém se svojí podnapilou dcerou. Ta se ubytovala v hotelu v centru města, zamkla se v pokoji a odmítá s ní komunikovat. Žena vysvětlila, že dcera byla včera propuštěna z léčebny závislostí v Praze, protože nedodržovala léčebný režim. Objednala si taxi, které jí odvezlo do Hradce Králové, kde dříve studovala a cestou vypila láhev tvrdého alkoholu, který si koupila na čerpací stanici. S dcerou si telefonovala, a tak se jí i podařilo zjistit, kde se nachází, teď jí však odmítá otevřít dveře.

Jednatřicetiletá mladá žena strážníkům otevřela. Byla značně opilá a s velkými problémy sdělila, že s matkou nikam jet nechce. Strážníkům se ji podařilo přesvědčit, že vzhledem k opilosti je nejlepším řešením odjet k rodičům, v opačném případě, vzhledem k opilosti, by mohla skončit na záchytné protialkoholní stanici. Mladá žena nakonec nastoupila do vozidla a odjela s matkou domů.

Čtyřnozí mazlíčci zatoužili po svobodě

Strážníkem odchycený pes.Hradec Králové - Svoboda zřejmě zavoněla hned třem čtyřnohým dobrodruhům, kteří včera při venčení utekli svým majitelům. První z nich, šedivý kříženec, pobíhal mezi rodinnými domky na Pražském Předměstí. Protože neměl identifikační známku, byl odchytovou službou převezen do útulku.

Druhého tuláka spatřila hlídka městské policie uprostřed vozovky v Malšovicích, kde ohrožoval bezpečnost silničního provozu. Odchytila ho a zjistila, že má na obojku známku. Díky tomu se podařilo kontaktovat majitelku a psa jí předat.

Poslední z nich seděl krátce před půlnocí ve Věkoších u vchodu do panelového domu. I on si na svého pána počkal v útulku.   (knž)

Strážníkem odchycený pes.