Náhoda však tomu chtěla, že žena, pracující ve fakultní nemocnici, si peněženky ležící na chodníku všimla při cestě do práce. O nálezu informovala městskou policii a požádala o vyslání hlídky. Strážníci zjistili, že uvnitř je hotovost ve výši 7288 korun, platební karta a podací lístek z České pošty. Díky adrese uvedené na lístku mohla hlídka kontaktovat majitele. Muž, který se již pomalou smiřoval s finanční ztrátou, měl velkou radost. Jeho poděkování směřovalo k poctivé nálezkyni.

Kartářka vylákala ze seniora statisíce

Hradec Králové - Kartářka slibovala seniorovi milionovou výhru. Místo toho skončil bez stotisícových úspor. Kriminalisté z Hradce Králové v těchto dnech ukončili vyšetřování  případu, kdy 92 letý senior díky podvodnému jednání kartářky přišel zhruba o tři čtvrtě milionu korun. Přestože kartářce nedůvěřoval senior úplně slepě a sjednal si s ní smlouvu o půjčce, peníze do dnes neviděl zpět.

Podezřelá žena se k podvodnému jednání částečně přiznala. Většinu půjčených peněz prý spálila při rituálu. Popel pak prý odnesla na hřbitov, kde jej smíchala s hlínou a vzniklou směs použila v rámci dalších kouzel. Obviněná se obdobného jednání dopustila opakovaně již v minulosti. Kartářce hrozí za podvod až osmu let za mřížemi. Případem se tak dál posouvá ke státnímu zástupci, který ho bude řešit v rámci soudního procesu.

Za prodej trávy skončil v poutech

Hradec Králové - Hradečtí kriminalisté a specialisté na úsek toxikologie si posvítili na 19 letého mladíka z Hradce Králové. Bylo mu sděleno podezření z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a  jedy. Mladíka tak může za nelegální koníček potkat pobyt ve vězení až na pět let. Policisté mladého muže obviňují z toho, že od února letošního roku do současné doby neoprávněně poskytoval marihuanu dalším osobám. Například v době letních prázdnin bezúplatně ve 24 případech pozval na společné vykouření jointa marihuany o rok mladšího známého.

Kromě jiného je mladík dále podezřelý, že trávu prodával v několika případech i nezletilým osobám. Záznam o sdělení podezření si převzal od policistů tento týden. Případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení a je důkazem toho, že policie se nezaměřuje jen na tvrdé drogy.