Obžalovaný však včera u soudu vše jednoznačně odmítl. „Ani s jedním bodem (obžaloby) nesouhlasím. Nic takového se nestalo," prohlásil. Podle něj si sestra (31) vše vymyslela. „Od malička měla psychické problémy, byla už dvakrát trestaná a od šestnácti let se živila prostitucí," řekl Bronislav V. V době, kdy ji údajně znásilnil, prý sestra brala drogy a tvrdila, že ji znásilňuje její přítel.

Mentálně retardované ženě  bylo tehdy kolem 21 let a následky trpí dodnes. Podle znalců ztratila schopnost se radovat, je nedůvěřivá a  trpí pocity napětí a strachu.

Podivné poměry
Na muži se zřejmě podepsaly otřesné poměry v rodině,  kde vyrůstal. Oba rodiče byli trestáni, jejich šest dětí skončilo v ústavní péči. Bronislav V. soudu řekl, že ho ve 14 letech pohlavně zneužila matka, otec pohlavně zneužíval jednu ze sester. Obžalovaný, jeho bratr a další sestra byli před lety obviněni ze soulože mezi příbuznými, skutek se však neprokázal.

Muž ji údajně znásilňoval už v letech 1999 až 2001, mělo to být asi  dvěstěkrát. Tento případ se však projednává samostatně.

Ke znásilnění nezletilé neteře obžalovaný uvedl, že dívka lhala kvůli svému nevlastnímu otci, který mu dluží 50 tisíc korun. Ohledně znásilnění nevlastní sedmnáctileté sestry zase tvrdil, že u něj v bytě nikdy nebyla. Dívce prý naopak pomáhal. „Já jsem se jí  zastával, protože mladší bratr ji mlátil," řekl soudcům.

Ze spisu vyplynulo, že matky  dívek o znásilnění věděly, ale váhaly s ohlášením, protože jim muž hrozil násilím a ostudou.

Jako hlavní trumf své obhajoby však včera Bronislav V. sdělil soudu, že v době, kdy se měla znásilnění odehrát, sex vůbec nepotřeboval.  Nejdříve prý totiž bral utišující prášky po mozkové mrtvici, později užíval anabolika, aby zlepšil svou fyzickou kondici. „A už to pak nefungovalo," vysvětlil muž soudcům.

Obžalovaný byl už desetkrát trestán za krádeže, řízení bez dokladů a maření úředního rozhodnutí. Naposledy se dostal z vězení díky prezidentské amnestii.