Stalo se na konci minulého týdne, byl podvečer. „Na místě se nacházel manželský pár s malými dětmi, dále mladík se slečnou a další dvě osoby, které vzhledem k jeho kriminální minulosti policisté dobře znali," řekla tisková mluvčí policie Lenka Burýšková.

Svědci policistům oznámili, že starší muž, který byl zrovna již na odchodu z místa, před okamžikem zřejmě odcizil sedmnáctiletému mladíkovi telefon. K události mělo dojít ve chvíli, kdy si mladý pár v parku užíval na dece letní piknik. Muž se přitom nařčení vehementně bránil a odmítal ukázat své kapsy.

„Policisté proto podezřelého  zadrželi a provedli u něj osobní prohlídku. V pravé kapse kraťasů následně nalezli mobilní telefon stříbrné barvy, který odpovídal popisu odcizené věci. Hlídce přitom podezřelý neustále tvrdil, že u sebe nic takového nemá. Policisté zadrženému přiložili služební pouta a převezli jej na služebnu," popsala mluvčí Burýšková, co se dělo dál.

Provedená dechová zkouška navíc prokázala u podezřelého požití alkoholu s naměřenou hodnotou přes tři promile. „Vzhledem k tomu, že byl za obdobnou trestnou činnost v posledních třech letech trestán, hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi," dodala mluvčí.