Spolu se Štrausem čelí obžalobě i 62letá Libuše Svatošová. Jednou z jejich obětí byl padesátiletý nevidomý muž, který se zapojoval do rozhlasového pořadu Noční linka. Právě tam si ho Štraus a Svatošová našli. Muž začal dostávat hrubé textové zprávy útočící na něj a jeho rodinu a obžalovaní telefonovali i do rozhlasového vysílání, kde o něm tvrdili, že chtěl vykrást byt nebo že v základní škole osahával dívky.

„Nejhorší byly noční telefonáty. Až do čtyř do rána mi každých deset minut volal," uvedl poškozený. Podle něj Štraus v telefonu měnil hlas nebo mu pouštěl své monology ze záznamu. „Vydával se za Natašku a mluvil fistulkou jako dítě," vypověděl muž. Svatošová mu pak hrozila, že pokud se obrátí na policii, pošlou na něj Ukrajince.

Celá situace se nepříznivě projevila na jeho zdraví. „Nemohl jsem chodit ven, můj psychický stav se zhoršoval a musel jsem se obrátit na psychiatra," řekl poškozený.

Dalším terčem obžalovaných se stal částečně nevidomý kvadruplegik. „Bál jsem se ho, protože to bylo nenormální," řekl. Štraus mu prý volal ve dne v noci a dokonce popsal, jaké má invalida auto a kde parkuje.

„Řekl mi, že mi uřeže hlavu a bude do ní kopat," vypověděl muž.

Hlavní líčení bylo v úterý odročeno, pokračovat bude zřejmě v červnu.