Všimla si ho projíždějící hlídka městské policie a muže zastavila. „Při kontrole dokladů potřebných k řízení motorového vozidla bylo zjevné, že muž má nekoordinované pohyby a z jeho dechu byl cítit alkohol. Ten také potvrdila dechová zkouška, která mu prokázala 1,92 promile. Na místo byla přivolána státní policie, která si sedmadvacetiletého muže převzala k dořešení," potvrdila Eva Kněžourová, mluvčí hradeckých strážníků.

Kvůli alkoholu neudržel na kole rovnováhu. Hrozí mu také pokuta

Hradec Králové - Klikatou a vrávoravou jízdou se po nočním městě pohyboval cyklista. Jeho cesta však neměla dlouhého trvání, přímo uprostřed silnice nedokázal udržet rovnováhu a upadl rovnou na obličej a začal krvácet. Přivolaným strážníkům přiznal, že to „přehnal" s alkoholem. Dechová zkouška mu prokázala 2,48 promile alkoholu. Strážníci přivolali záchrannou službu a opilý dvaačtyřicetiletý muž skončil v nemocnici.

„Cyklisté by si měli uvědomit, že jsou účastníci silničního provozu, a proto i pro ně platí silniční zákon. Nejenže je jízda pod vlivem alkoholu velmi nebezpečná pro ně samotné, ale především svoji nezodpovědností ohrožují ostatní účastníky silničního provozu. Za jízdu pod vlivem alkoholu hrozí cyklistům pokuta. Její výši určuje množství alkoholu - do jednoho promile alkoholu je to 2 500 až 20 000 korun, nad jedno promile od 25 do 50 000 korun," dodala Eva Kněžourová, mluvčí hradeckých strážníků.

Během spánku pod širákem dívce zloděj ukradl batoh s věcmi

Hradec Králové - Spaní pod širákem se nevyplatili dvaadvacetileté ženě. Ta nahlásila na policii, že ji na Biřičce, kde spala s přítelem, v Hradci Králové kdosi ukradl batoh. Ten si před usnutím dala za hlavu a po probuzení ho už nenašla. Kromě osobních dokladů, platební karty, finanční hotovosti, přišla i o mobilní telefon, historický fotoaparát 
a oblečení. Vše v celkové hodnotě téměř za 12 tisíc korun. Pachateli za krádež hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.