„Šla jsem z tenisu domů, přivolala jsem si výtah a u vchodových dveří stál nějaký muž. Otevřela jsem mu, protože jsem si myslela, že to je soused. Jeli jsme spolu výtahem, ale než jsme byli v našem patře, chytl mne za pusu a kolem pasu. Řekl mi, ať nekřičím. Volala jsem o pomoc a kopala do dveří. Asi se lekl a utekl po schodech a já se zamkla v bytě," četl předseda senátu výpověď dvanáctileté oběti.

Podobný scénář mělo i druhé přepadení, které se odehrálo pár minut po prvním. Tentokrát si Tomáš A. vyhlédl teprve osmiletou holčičku, kterou překvapil na schodech. Tam ho však uviděla také její kamarádka a násilník opět utekl.

Státní zástupkyně ve své závěrečné řeči navrhovala pětiletý trest a léčení. Za pokus o znásilnění muži přitom hrozilo až 12 let za mřížemi. Jeho obhájce naopak požadoval upuštění od samotného trestu s tím, že se Tomáš A. bude ústavně léčit, a také chtěl překvalifikování činu na omezování osobní svobody.

„Obžalovaný se chtěl uspokojit, takže zde je sexuální motiv. Pouhé omezování osobní svobody je tedy nepřijatelné," vysvětlil předseda senátu.

„Chtěl bych říct, že mi je líto toho, co jsem spáchal. Omlouvám se obětem a rodičům," prohlásil Tomáš A. před soudem. Ten podle znalce trpí sexuální agresivitou 
s prvky sadismu.

Tomáš A. se již léčí, protože byl odsouzen za stejný čin v Praze, který se ale stal až po útocích v Jičíně. Soud tak uložil souhrnný trest a zrušil původní rozsudek osmi měsíců.