„Za tento čin dosud neznámému pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až do výše deseti let,“ uvedl komisař Aleš Brendl s tím, že kriminalisté vyhodnocují zajištěné stopy na místě činu a konají úkony v trestním řízení. Policisté osobu vytipovali na základě šetření, dotyčný po sobě navíc zanechal konkrétní stopy. Podezřelého ve středu převezli do policejní cely, kde probíhají další výslechy.

„Zadržený dojížděl za prací do Mlázovic, v inkriminovaný den z práce odešel a následně zmizel i se zapůjčeným vozidlem. V minulosti se již některých deliktů dopustil,“ upřesňuje Brendl.

K loupežnému přepadení pošty v Mlázovicích došlo v pátek 28. července krátce po půl desáté dopoledne.

Maskovaný pachatel se zbraní v ruce vnikl mimo otevírací dobu do budovy poté, co mu dveře otevřela sama pracovnice pošty v domnění, že se jedná o běžného zákazníka. Muž pod pohrůžkou násilí a se střelnou zbraní v ruce přinutil ženu si lehnout na zem, kde ji spoutal. Následně si od ní vynutil provozní klíče od budovy a trezoru. Za přepážkou odcizil hotovost v dosud přesně nezjištěné výši, ale v předpokládané hodnotě přesahující 140 tisíc korun.