Od té doby nemá matka dívky žádné informace o místě jejich pobytu. Otec navíc nekomunikuje ani s českými úřady a policií. V této souvislosti podala policie podnět pro vydání mezinárodního zatýkacího rozkazu.

„Po dívence policisté pátrali nejprve v rámci Evropské unie, neboť disponovali informacemi, že by s otcem mohla cestovat a pobývat ve Francii. Z tohoto důvodu Okresní soud v Hradci Králové vydal evropský zatýkací rozkaz, na jehož základě by byl otec kdekoliv v rámci EU zadržen. Tyto informace se ale bohužel nepotvrdily a kriminalisté specializující se na pátrání posléze zjistili, že dívka pobývá s největší pravděpodobností v zemi původu svého otce, tedy v Tunisku. Zjistili i přesnou lokalitu, kde by se dívka mohla nacházet," uvedla za policii Ivana Ježková s tím, že v rámci mezinárodní spolupráce byla prostřednictvím Interpolu zaslána žádost o spolupráci do Tuniska - rodné země otce dívky. Tuniská strana však požadavku české strany zatím nevychází vstříc a nekomunikuje.

„Vzhledem ke všem dosavadním informacím iniciovali hradečtí kriminalisté cestou státního zastupitelství vydání mezinárodního zatýkacího rozkazu, o němž nyní rozhoduje Okresní soud v Hradci Králové," dodala k posunu v pátrání Ivana Ježková.