Na oba tyto kufry zde nalepil kódy z jiného a mnohem levnějšího zboží. A sice v hodnotě 469 korun za kus, přičemž jeden z kufrů vrátil zpět do regálu a s druhým odešel k pokladně. Nic netušící prodavačka zde namarkovala částku uvedenou na zboží – tedy ve výši 469 korun, kterou podezřelý uhradil a z prodejny odešel.

Za tři hodiny se však znovu objevil „na scéně" a namířil si to k regálu, odkud  odebral  druhý, tajně označený kufr. Tentokrát měl však částečnou smůlu, jelikož byla paní za pokladnou více obezřetná. Cena kufru se jí nezdála, a tak na podezřelého zákazníka zavolala bezpečnostní agenturu, která zboží zajistila. Muž však pohotově uvedl, že za chybně uvedený kód na zboží žádnou odpovědnost nenese a po krátké diskuzi prodejnu nakonec opustil.

Po pečlivém shlédnutí kamerového záznamu však pracovníci marketu došli k závěru, že případ bude jistě zajímat policisty. Ti skutečně následně ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z podvodu, za což hrozí pachateli až trest odnětí svobody na dva roky.   (bur)