„Počkáme si na tebe a rozbijeme ti hubu." Takovou předehru měla ve středu potyčka mezi devětatřicetiletým řidičem hradeckého dopravního podniku a trojicí mužů, kteří svým chováním rušili cestující linky 3. Od slovních výpadů pak nebylo daleko k činu, který odnesl jak samotný řidič, tak jeho kolegyně.

Impulzem k napadení řidiče byla skutečnost, že mladíci ve věku od 22 do 26 let odmítli vystoupit z autobusu. A to přesto, že svým nevhodným chováním rušili spolucestující a navíc nebyli sto se prokázat platným cestovním dokladem. „Skupina tří Romů nastoupila na zastávce Tesco a ihned začala obtěžovat cestující hlučným chováním. To pokračovalo i na následující zastávce, kde řidič využil chvíle, kdy se střídal s kolegyní a šel do zadní část vozu zkontrolovat, zda mají tito tři muži platný cestovní doklad," nastínil prvopočátky konfliktu vedoucí  dopravy MHD Leo Sedláček.

Jedním stehem na hlavě a naraženou rukou skončila odpolední potyčka mezi trojicí mužů a řidiči hradeckého dopravního podniku.

Strkanice byla výsledkem nevybíravého chování mladíků, kteří svým chováním rušili cestující a navíc u sebe neměli platné cestovní doklady. „Když je náš řidič 
u hlavního nádraží vykázal 
z autobusu, sdělili mu, že si na něj počkají a ukážou mu, zač je toho loket," řekl k incidentu vedoucí dopravního střediska Dopravního podniku Leo Sedláček s tím, že trojice výtržníků na svoji chvíli nemusela čekat dlouho. Řidič, který je naštval si totiž na inkriminované zastávce měnil místo se svoji kolegyní.

„Když vystoupil ven, skupinka Romů se ně něj vrhla a začali se postrkovat. Náš řidič upadl na zem a poranil se na hlavě," doplnil střípky informací Leo Sedláček 
a přiblížil, jak se k celému incidentu dostala střídající řidička, která utrpěla taktéž zranění. „Když viděla, co se venku děje, chtěla svého kolegu bránit. I do ní začala skupinka strkat. Sice neupadla, ale muži ji poranili ruku," uvedl Leo Sedláček 
a dodal, že v tu chvíli se již na místo dostavila hlídka městské policie, která partičku výtržníků předala 
do rukou policie státní.

„Muže ve věku od dvaadvaceti do šestadvaceti let jsme zadrželi a nyní jim hrozí až dvouletý trest za výtržnictví," doplnila informace tisková mluvčí policie Iva Kormošová.

Oba řidiči naštěstí neutrpěli závažnější poranění 
a nepotřebovali ani potvrzení o pracovní neschopnosti. „To, co se stalo, je naprosto výjimečná událost," dodal Leo Sedláček.