Svědkyně nevěděla

U královéhradeckého krajského soudu nejdříve vypovídala svědkyně Blanka Š. Ta se ale odkázala na dřívější výpověď, kterou poté předseda senátu přečetl. „Už je to dlouho, vše jsem již řekla. Nic doplnit nechci," tvrdila Blanka Š. soudu.

Intimní vztah s obžalovaným Pekárem kategoricky odmítla. „On ale ve výpovědi tvrdí, že jste spolu intimní vztah navázali. Uvědomujete si, že máte mluvit pravdu? Jinak vám hrozí postih," poučil svědkyni předseda senátu.

Na otázky poté odpovídali také policisté, kteří zajišťovali na místě činu pachové stopy. Obhájce se snažil vyvrátit důvěryhodnost stop poukázáním na fakt, že byly odebrané až další den po nálezu mrtvé ženy.

„Většinou se pachové stopy snímají již při nálezu. Pokud jsou ale například mokré, tak se musí zabalit do sáčku, převést na služebnu, kde je přirozenou cestu sušíme. Pachy odebereme až později. Pokud bychom to udělali s mokrými vzorky, tak by výsledky byly znehodnocené," vysvětlil policista. Dodal, že některé pachové stopy se podle něj také snímají několik hodin. Jsou pak totiž kvalitnější.

Padesátiletému muži, který vinu odmítá, hrozí 15 až 20 let vězení či dokonce doživotní trest. Hlavní líčení pokračuje dnes výslechem znalců, podle předsedy senátu se verdiktu obžalovaný ještě dnes nedočká a soud bude odročen.