„S ohledem na jeho zdravotní stav s ním kriminalisté nemohli provést potřebné procesní úkony a tím pádem nepadlo ani jeho obvinění z trojnásobné vraždy,“ uvedla k nedělní tragedii poručík Iva Kormošová.

--------------------------------------------------------------------

Neděle: Lázeňským městem otřásla trojnásobná vražda

Ještě na jaře zastupitelé města posuzovali Lázně Bělohrad jako nejklidnější město v kraji. V posledních dnech byli místní obyvatelé šokování nejprve pokusem o vraždu v Dolní Nové Vsi a v neděli otřeseni trojnásobnou vraždou nevinných obětí v Prostřední Nové Vsi.

Nález tří bezvládných těl oznámil policistům v neděli brzy ráno mladý muž. Jednalo se o jeho pětapadesátiletou matku a devětadvacetiletou sestru, mrtvé bylo i její teprve dvouleté dítě. “Všichni tři pravděpodobně zemřeli násilnou smrtí. Na místě jsme zadrželi devětadvacetiletého podezřelého muže," informovala mluvčí policie Iva Kormošová. Více informací zatím policisté nechtěli sdělovat. “Vyšetřování je teprve na počátku a příčiny úmrtí má určit až nařízená soudní pitva,” sdělila mluvčí. 

„Je to nejtragičtější událost v historii města, otřásla celým okolím,“ říká místostarosta Lázní Bělohrad Jan Pavlásek, který se zúčastnil jako nezávislá osoba vyšetřování nedělní vraždy. Podle Pavláska šlo o místní bezkonfliktní rodinu, kterou ve městě všichni znali a byla oblíbená. Zemřelá žila se svým synem v jedné části domu v Prostřední Nové Vsi, v přístavku bydlela od letošního jara dcera se svým dvouletým děckem a přítelem. 

Ilustrační foto.
Muž napadl souseda nožem, ubránil se vidlemi

„Vím, že je to naprosto bezproblémová rodina,“ kroutí hlavou nad nedělním neštěstím v Prostřední Nové Vsi jeden z obyvatel města. Žena ze sousedství je zdrcena. „Nevím, že by v rodině byl nějaký konflikt. Paní měla dříve obchod s nápoji, její dcera zde trvale nebydlela,“ chvěje se jí hlas. 

Podle neověřených údajů našel mrtvé syn, který prý zároveň v domě nalezl zdrogovaného muže, jenž se zřejmě tří vražd dopustil. Podle místních mělo jít o partnera jeho sestry, před kterým se podle dohadů uchýlila k rodičům. Mezi lidmi koluje, že zdrogovaný měl své oběti usmrtit nožem. 

Lázeňské město se ještě nestačilo vzpamatovat ze středečního napadení jednoho z místních, kterého pobodal soused v Dolní Nové Vsi. K další tragédii, za kterou stojí tři vyhaslé životy, došlo zřejmě během sobotní noci nebo nedělního rána.