„Podezřelý muž měl krátce před tím nejprve poškodit plot a následně vniknout na pozemek místní zahrádkářské kolonie, kde se pokusil odcizit různé věci se škodou  vyčíslenou na zhruba dva tisíce korun," uvedla Lenka Burýšková, mluvčí královéhradecké policie.

Majitelům tak zmizela například lékárnička, holínky, půllitrová sklenice, vidle, dvě kladiva, sekyra, dále použitá ředidla, kanystr, zahradní kolečko a dvousetlitrový sud.

Některé odcizené věci vzápětí skončily schované pod nedalekým přístřeškem v kolonii, kde je společně s podezřelým mužem našli dva náhodní svědkové.

„Muži je rovněž kladeno za vinu, že jednomu z majitelů poškodil zavlažovací rozvod vody. Není bez zajímavosti, že tento muž o berlích opustil vzápětí místo činu autostopem poté, co vzbudil u jednoho z projíždějících řidičů lítost," dodala mluvčí Burýšková.

Další překvapení na sebe nenechalo dlouho čekat. Při zadržení podezřelého na nedalekém náměstí policisté zjistili, že se jedná o stejnou osobu, která stejný den na policejní služebně vypovídala kvůli jinému případu.

„K činu se podezřelý částečně přiznal a uvedl, že se jej dopustil v době na procházce, neboť mu ujel vlak i autobus," zakončila Burýšková.

Za krádež ve stádiu pokusu podezřelému hrozí až tříletý pobyt za mřížemi, neboť byl v posledních třech letech za obdobný čin trestán.