Strážníci v mladém muži poznali syna majitele prodejny. V rukou držel klíč na kola a páčidlo. Na dotaz, co zde dělá, sdělil, že si jde pro své osobní věci. Páčidlem pak náhle mrštil proti jednomu ze strážníků. Ten se uhnul a za pomocí hmatů ho svedl na zem. Pro zklidnění mu byla nasazena pouta. Dvaatřicetiletý muž během zákroku vyhrožoval fyzickou likvidací strážníkům, svému otci i primátoru města. Jeho nálady se rychle měnily a jevil známky požití návykové látky. Protože je podezřelý z trestného činu, byl k řešení předán Policii ČR.   (knž)

Pečovatelkám hrozí až osmiletý trest, měly si vzít peníze, které jim byly svěřeny

Hradec Králové - Po roce ukončil policejní komisař vyšetřování zpronevěry, v níž fugurovaly dvě pracovnice pečovatelské služby z Hradce Králové. Vyšetřovatel ženy obvinil, hrozí jim až osmiletý trest.

„Na straně druhé byli tři poškození – jeden klient (nar. 1954) a dvě klientky (nar. 1962 a nar. 1930). Celková způsobená škoda byla vyčíslena na více jak jeden milion korun. Starší obviněná se k činu přiznala, mladší nikoliv," řekla Lenka Burýšková, tisková mluvčí hradecké policie.

Obě pečovatelky jsou obviněny ze spolupachatelství, jde o jedenačtyřicetiletou ženu z Jaroměře a čtyřicetiletou ženu z Náchoda. „Muži zákona kladou ženám za vinu, že si jako pracovnice pečovatelské služby bez vědomí klientů přisvojily jejich finanční prostředky, které jim byly svěřeny. Jednání se měly obviněné dopustit jak společným jednáním, tak ze strany 40leté ženy samostatně, v průběhu let 2011 až 2013," dodala.   (bur)