Třicetiletý manažer z Dolní Čermné  byl obžalován, že vylákal dotaci ve výši téměř 2,54 milionu korun na nákup nového stroje určeného k obrábění a zpracování dřeva. Namísto nového zařízení za  6,42 milionu korun však pořídil sedm let starý a  notně opotřebený stroj v hodnotě o více než milion korun menší. Dotaci musí vrátit.

Obžalovaný muž u soudu nevypovídal, v přípravném řízení však vinu odmítl.

Na nesrovnalost se přišlo při auditu, který prováděl Evropský účetní dvůr. Kromě stáří stroje kontroloři také upozornili, že někdo zařízení opatřil štítkem s pozměněným výrobním číslem.

Prodejce  soudu řekl, že stroj  byl několik let používán v třísměnném provozu. Dodal, že jej opravil a řadu součástí vyměnil. Také znalci uvedli, že zařízení nebylo nové. „Stroj byl takzvaně omlazen zásahem do štítku," napsali v posudku.  Podle nich bylo zařízení  „postupně opravováno „neautorizovanou osobou". „Jeho cena se nerovná ceně v kupní smlouvě," upozornili znalci.

Obžalovaný soudu řekl, že  že je ve složité životní situaci, protože se mu kvůli problémům s dotací rozpadla rodina. Prohlásil však, že lidé, kteří dotaci kontrolovali, ho za provedení projektu vždy chválili.

Proti rozsudku se neodvolal, žalobce si ponechal lhůtu.