Hlavní líčení je zatím naplánované do 16. září. Vyplývá to z přehledu hlavních líčení u hradeckého soudu.

Pokusili se o dotační podvod

Vrchní státní zastupitelství již dříve uvedlo, že obžalované podezírá z pokusu poškodit finanční zájmy Evropské unie a z pokusu o dotační podvod za 25,2 milionu korun.

Podle státního zastupitelství obžalovaní uváděli
v projektu financovaném z evropských fondů nepravdivé údaje a v žádostech 
o proplacení nákladů předkládali nepravdivé dokumenty.

„Tímto jednáním byla obviněnými následně také neoprávněně předložena Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod žádost o platbu ve výši 25 196 869,11 Kč s DPH, přičemž k jejímu vyplacení nedošlo," uvedl loni v listopadu státní zástupce Adam Borgula.

Následně se práce na modernizaci zastavily, firma odstoupila od smlouvy na poskytnutí dotace. Později majitel společnost i s hotelem prodal jiné firmě. Pozastavení evropské dotace pro hotel Bohemia souviselo s vyšetřováním zakázky na opravu hřebčína v Kladrubech, na obou zakázkách se podílela například firma Metrostav.

Kvůli hřebčínu obviněno osmnáct lidí

Policie letos v lednu uvedla, že ukončila vyšetřování okolností zakázky za 300 milionů na opravu hřebčína v Kladrubech nad Labem. Obviněno bylo 18 lidí a pět firem.

Kvůli oběma případům
v roce 2013 zasahoval Útvar pro odhalování organizovaného zločinu na radnici v Chrudimi a v Regionální radě regionu Severovýchod 
v Hradci.