Další sankci ve výši 150 tisíc korun udělil hradeckému magistrátu Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Před několika dny dostal pokutu ve výši 1,5 milionu korun kvůli koncesní smlouvě s Atolem. Podruhé je to kvůli částce, kterou Atol vybere na odtahovném. Úřad tvrdí, že za 30 let trvání smlouvy vybere společnost na odtahovném 20 405 tisíc korun. Radnice přitom příjem vyčíslila na 9 milionů.

„Zadavatel porušil zákon, když nevybral koncesionáře v řádném řízení. Musí tak udělat, pokud jeho předpokládaný příjem přesáhne 20 milionů korun,“ uvádí se v prohlášení úřadu.

Magistrát ani Atol s rozhodnutím nesouhlasí. „Jde čistě o právní záležitosti, tak se nechci vyjadřovat,“ uvedla Pavla Finfrlová, náměstkyně primátora. Rozhodnutí úřadu není pravomocné, právníci magistrátu mají patnáct dní na to, aby podali rozklad. „Zcela jistě pošleme úřadu svoje stanovisko,“ potvrdila Klára Holubová, vedoucí právního oddělení radnice. Stejně se chce bránit i Atol. „Podle nás to úřad vypočítal špatně, město vycházelo z částek, které za odtahy inkasovaly technické služby, a přestože došlo k navýšení odtahovného, určitě by konečná částka nebyla tak vysoká. Mám pocit, že úřad účelově hledal, kde se pochybilo,“ uvedl Dušan Čížek z Atolu.

Jaký je váš názor na pokutu pro město? Napište nám v diskusi.