Davídek se narodil s jednou ledvinou fungující pouze ze 40 procent a potýkal se proto s vleklými problémy, které vyústily v roce 2012, kdy podstoupil transplantaci ledviny. Operaci předcházela léčba imunosupresivy, které potlačují imunitu a umožňují tak snazší přijetí transplantovaného orgánu. Imunosupresiva bere Davídek dosud. Z důvodu oslabené obranyschopnosti organizmu tak musí dlouhodobě dodržovat přísné hygienické podmínky. S tím je spojená také úprava bydlení čí nízkobakteriální dieta.

V souvislosti s transplantací a přísnými podmínkami se objevilo mnoho nových výdajů. Paní Iveta si vzala půjčku, aby náročnou situaci finančně zvládla. Od roku 2013 začala rodině pravidelnými příspěvky pomáhat také nadace Dobrý anděl. Ta pomáhá rodinám s dětmi, kde rodič nebo dítě má onkologické onemocnění nebo jinou vážnou nemoc. Připojit se k ní může kdokoli, informace jsou k nalezení na internetových stránkách nadace.

„Péče o Davídka je náročná, vždy když mi ubývají síly, vzpomenu si na naše Dobré anděly. Chtěla bych jim mnohokrát poděkovat za pomoc v naší nelehké situaci, i když jsme již dlouho po transplantaci ledviny, neustále je tu starost, jak dlouho darovaná ledvina vydrží. Doufáme, že dlouho," říká paní Iveta.

Davídkův stav je v současné době stabilizovaný, pravidelně dojíždí na kontroly do pražské Fakultní nemocnice v Motole a užívá léky. Současně s tím se potýká s chronicky zvýšeným krevním tlakem a má stále velmi oslabenou imunitu. Pravidelně již navštěvuje školu a snaží se začlenit do běžných dětských her, i když se, oproti svým vrstevníkům, musí velmi šetřit. Dobří andělé pomáhají rodině hradit například léky, dopravu do nemocnice či výdaje spojené s léčbou.