Osmadvacetiletá Hana Trojanová se už osm let věnuje boxu, jeho thajské formě, i kickboxu. Za sebou už má deset zápasů. Původně začínala se sebeobranou, pak thajským boxem a nyní se věnuje víc boxu. Je členkou sportovní školy boxu Františka Patočky.

Náš bývalý boxer a trenér reprezentačního a olympijského týmu boxerů je také je jím trenérem. „Možná to je zvláštní, ale tento druh sportu se mi líbí. Původně jsem chtěla získat odvahu a naučit se jakési samostatnosti i umět se bránit. To už, doufám, asi dokonale zvládám,“ vypráví.

Je manažerkou jedné firmy a zároveň studuje.V civilním životě své bojové umění použít zatím nemusela a doufá, že k tomu ani nedojde.

Dodejme že případný útočník by měl opravdu velkou smůlu a dostal by pořádnou „nakládačku“. Hana Trojanová přiznává, že její největší předností, a tím účinnou i oblíbenou zbraní, je úder zadní direkt. Za osm let boxování neměla ještě žádný úraz. „Mám ráda klasický box, ale pro svou pestrost se mi už víc líbí thajský box,“ tvrdí. Od září bude v novém centru bojových sportů Františka Patočky trénovat také děti a učit je kickboxu i sebeobraně.