Holandský investor, který začal na konci roku 2014 stavět haly bez stavebního povolení totiž stále nemá důležitý souhlas města Hradce Králové k užívání a rozšíření příjezdové cesty k objektům. Ten měl v minulých týdnech doložit, což se nestalo.

„Bez souhlasu zastupitelstva není možné požadované dokumenty doložit," uvedl náměstek hradeckého primátora Jindřich Vedlich.

Dvě cesty

Pokud by stavební úřad rozhodl, že dodatečné stavební povolení firma dostane, bude investor moci pokračovat. V případě zamítnutí se obnoví řízení o odstranění stavby, které je nyní automaticky přerušené. „Jak rozhodne orgán státní správy, nelze předjímat. Zatím na staveništi žádné práce neprobíhají, město situaci kontroluje," dodal Vedlich.

CTP nabídlo městu loni na podzim sedm milionů korun jako kompenzaci za povolení, zastupitelé ale na svém zasedání řekli jasně, že na svém území černé haly nechtějí. Někteří zastupitelé dokonce nařkli zástupce investora z korupčního jednání. V březnu pak přišla firma PSG z Otrokovic, která je subdodavatelem CTP, s nabídkou patnácti milionů korun, pokud bude moci dostavět skladové haly.

Na pokutách od stavebního úřadu už společnost zaplatila přes dva miliony korun. Případem se zabývala i policie, která ale věc odložila.