Výstavbu stadionu mezi ulicemi Brněnská, Botanická a 17. listopadu totiž loni zbrzdilo počasí a termín dokončení posunulo o víc jak půl roku.

Věž už stojí, chybí dráhy

V první etapě měla na stadionu podle plánu vyrůst čtyřdráhová cvičná věž, atletický ovál a běžecká rovinka. Hotovo mělo být v listopadu, což se nestihlo. „V důsledku nepříznivých klimatických podmínek, které nastaly v průběhu realizace stavebních prací  a které jsou neslučitelné s technologickými postupy pokládky umělého sportovního povrchu, jenž má tvořit povrch běžecké dráhy stadionu, se konečný termín posunul na květen letošního roku," potvrdil za krajské hasiče jejich mluvčí Ondřej Sezima s tím, že všechny ostatní práce se v rámci první etapy stihly v termínu a další budou následovat: „V letošním roce bude zahájena realizace části 2. etapy. Konkrétně půjde o objekt zázemí, kde budou umístěny šatny, umývárny a toalety pro sportovce, šatny pro rozhodčí, sklady a další související provozy," dodal Sezima.

Na jejich dokončení se už ale zřejmě čekat nebude, první hasiče  nový stadion přivítá už za pár měsíců. „I když areál nebude definitivně dokončen, začne se využívat již po kolaudaci 1. etapy, tedy odhadem v polovině letošního roku," říká Ondřej Sezima.

Kdy se stadion dokončí úplně, se zatím neví, záleží totiž na penězích. Právě ty přitom výstavbu odzačátku odsouvaly. Na částku přesahující 23 milionů, která byla na výstavbu potřeba, se nakonec složil magistrát, kraj a stát.

Do budoucna by měl stadion sloužit jak profesionálům, tak dobrovolným hasičům. Kromě výcviku se na něm budou pořádat například oblíbené memoriály, na které si dosud museli hasiči prostory složitě půjčovat.