Zvrátit rozhodnutí zastupitelstva a usednout na hradecký fotbalový trůn se v těchto dnech chtěli pokusit dva neúspěšní kandidáti v boji o vládu nad „Votroky“. Jak Ivo Ulich s partnery, tak i Koncedo si na tento týden domluvili schůzku s hlavním vyjednávačem - náměstkem primátora Jindřichem Vedlichem. Nakonec dorazil jen pan Šenk za Ivo Ulicha.

„Byla domluvena i schůzka s panem Jiřím Štěpánkem za Koncedo. Ten se však kvůli nemoci omluvil,“ uvedl Jindřich Vedlich s dodatkem, že v obou případech se mělo jednat veskrze o informační schůzku. „Nechci jít proti vůli zastupitelů. S panem Šenkem probereme sporné body projednávané a předkládané smlouvy. Je možné, že vstup strategického partnera bude ještě diskutován na zářijovém zastupitelstvu,“ řekl Jindřich Vedlich.

Rada města však tuto věc již projednávala a kloní se k variantě jednat o novém fotbalovém partnerovi až v době, kdy bude dokončena první etapa rekonstrukce stadionu. „Ať chceme, nebo nechceme, tak až bude tato etapa dokončena, budeme mít lepší výchozí pozici pro jednání,“ uvedl náměstek. Podle něj by další jednání měla být v opačném gardu, než doposud. Tedy město nebude čekat na nabízené podmínky, ale samo je nadefinuje.