VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Francouzské palačinky provoněly kino Bio Central

Hradec Králové /FOTO/ - Dny provoněné Francií v hradeckém kině Bio Central vyvrcholily ve čtvrtek odpoledne palačinkovou dílnou. Téměř dvě desítky lidí se tu účasnily workshopu, který vedly rodilé Francouzsky. A výsledky práce? Ty byly doslova k nakousnutí. Však se po nich taky jen zaprášilo.

19.9.2014
SDÍLEJ:

Francouzské dny - palačinková dílna v hradeckém kině Bio Central.Foto: Jakub Misík

V rámci Francouzkých dnů, které pořádala Alliance Française de Pardubice, Studijní a vědecká knihovna  a Bio Central si návštěvníci užili spousty různých her, zhlédli několik filmů nebo si poslechli koncert kapely  Palindrome ve dvoraně kina. „Jen den tu byla například celá třída mateřské školky. Děti se podívaly na videa s Asterixem a Obelixem, společně s francouzskými lektorkami tady měly i další zábavný program," vypočítává Ilona Machová z kina Bio Central. Další program nabídl lidem třeba i učení základů francouzštiny.

Autor: Redakce

19.9.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Bílá věž v Hradci Králové. Ilustrační fotografie.

Věž nabídla výhled i s komentářem

LOKALITA I BUDOVA mají nepopiratelný potenciál. Jaký bude osud provozovny,  však zatím není jasné.

Vražda zavřela pověstný bar. Čeká Levín nová kapitola slávy?

Milovníci chilli měli v sobotu svůj den

Hradec Králové - Až do pozdního sobotního večera patřilo letní kino Širák všem milovníkům chilli, dobrého jídla a dobré muziky. Už podruhé se tady konal „Chilli festival Mechov vol. 2.“

Na Rychnovsko přitečou tři miliardy na dopravní stavby

Královéhradecko, Rychnovsko - Na Rychnovsku se v následujících pěti letech plánují dopravní stavby za tři miliardy korun.

Lyže pro Horskou službu vyrábějí v žacléřské fabrice

Královéhradecko, Žacléř /FOTO, VIDEO/ - Horští záchranáři z celé republiky budou mít ve výbavě lyže ze žacléřské fabriky, která ročně vyrobí šest tisíc párů vlastní značky a k tomu ještě dva tisíce snowboardů.

Zdravá lahůdka: Zelí už kvasí v bazénu

Královéhradecko, Dobrá Voda - V prvním stotunovém bazénu dobrovodské zelárny už kvasí místní specialita. Sklizeň hlávkového bílého a červeného zelí pěstitelé ze Zemědělského družstva Podchlumí Dobrá Voda zahájili v minulém týdnu. Úroda je mimořádná.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení