Na úterním hradeckém zastupitelstvu totiž přišla z Výboru pro územní plánování (VÚP) výzva, aby město, potažmo náměstek primátora Jindřich Vedlich, hledalo pro stavbu, jež si podle svého tvaru vysloužilo přízvisko UFO, případné jiné místo.

„Tato výzva vzešla z odborné debaty, kde bylo několik výhrad proti stávajícímu stavu. Nutno však podotknout, že nemáme právo zasahovat do územního řízení. Našim úkolem je se však ptát na účelnost a využitelnost stavby," řekl Deníku předseda VÚP Rostislav Jireš s tím, že výbor rozhodně nepodlehl ani tlaku politických stran či petentů.

„Myslím si, že je potřeba celou věc ještě projednat. Podle svého uvážení tuto stavbu kdysi iniciovaly Městské lesy, kdy objednávka stála na stávající místo. Nikdo však neprověřil další umístění," řekl Rostislav Jireš, který právě v tomto vidí největší problém.

Podle Jindřicha Vedlicha se však zatím nejedná o žádný závratný zvrat v kauze UFO. „Celou záležitost budu ještě konzultovat jak s ředitelem městských lesů Milanem Zerzánem, tak i s architektem Pavlem Zadrobílkem. Není to však tak, že by město v tuto chvíli ustupovalo ze svých pozic. Budeme však hledat další možné varianty," uvedl náměstek primátora a dodal, že své závěry přednese komisi v průběhu příštího měsíce.

Diskusi o případném jiném umístění centra vítá i zástupce petentů Lukáš Kocián. „Tento krok rozhodně chválíme. Otázkou však zůstává, jakým směrem se to bude dál vyvíjet. Bohužel je smutné, že to nebylo schváleno již před měsícem. Nemuselo se tak stát, to, co se stalo," připomněl Lukáš Kocián náhlé úmrtí nájemce hájenky U Dvou šraňků Miroslava Vojtěcha.  Sám však v posunu kauzy UFO vítězství petentů nevidí.

„Pokud dál poběží demoliční a územní řízení, tak nebudu říkat, že jsme vyhráli," dodal Lukáš Kocián, který je připraven se do další debaty zapojit. „S panem náměstkem Vedlichem jsem se již sešel. Došli jsme k závěru, že si budeme vycházet vstříc. Jsme otevřeni dalšímu dialogu," dodal zástupce petentů Lukáš Kocián.